Aikuisten terveysneuvonta

Aikuisten terveysneuvonta

Seututerveyskeskuksen neuvoloissa tarjotaan täysi-ikäisille kuntalaisille luottamuksellista ja yksilöllistä aikuisten terveysneuvontaa.

Aikuisten terveysneuvonnan piiriin kuuluu muun muassa rokotukset, pitkäaikaissairauksien ehkäisy ja seuranta, aikuisten seulontatutkimukset ja terveystarkastukset sekä elintapaohjaus (painonhallinta, tupakasta vieroitus) ja muu oman terveyden hoitoon liittyvissä asioissa tukeminen. 

Muistihoitotyöstä voi lukea tarkemmin omalta sivultaan.

Hoitoon hakeutuminen ja asiakasmaksut

Aikuisten terveysneuvonnan palveluihin hakeudutaan neuvolan puhelinpalvelun kautta. Ajan terveystarkastukseen, rokotussuunnitteluun, rokotukseen tai diabeteksen seurantakäynnille saa helpoiten varattua sähköisesti. Tarkemmat toimipistekohtaiset ajanvaraustiedot löytyvät neuvoloiden yhteystiedoista. Aikuisten terveysneuvontaa saa myös terveysasemien hoitajan vastaanotolta.

Aikuisneuvolassa työttömien, omais- ja perhehoitajien sekä 70-vuotiaiden terveys- ja hyvinvointitarkastukset sekä elämäntapaneuvonta ja -ohjaus (aiheina esim. liikunta, ruokavalio, painonhallinta) ovat maksuttomia. Hoidon piirissä olevan sairauden (esim. astma, verenpainetauti, diabetes) kontrollikäynnit ovat maksullisia hoitajakäyntejä.