Julkiset muistikävelyradat tuovat esiin muistisairauksia ja muistin huollon merkitystä kaikenikäisille

Julkaistu 30.6.2020 klo 12.33

Keski-Suomen kuntiin tehdään kesän 2020 ajalle muistikävelyratoja, jotka koostuvat kymmenestä muistiin, sen huoltoon sekä muistisairauksiin liittyvästä tehtävärastista ja tietoiskusta.

Radat sijoitetaan julkisille ulkoilu- ja liikuntapaikoille, joissa kuka vain voi kulkea sen yksin tai läheisten kanssa, ja ne sopivat kaikenikäisille. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista, valmistautumista eikä erillisiä välineitä, vaan radalla voi käydä ulkoilemassa ja virkistämässä aivojaan, milloin tahansa itselle sopii.

Muistikävelyradat on ideoitu Keski-Suomen Muistiyhdistyksen alaosastojen ja muistiluotsien toimesta ja ne toteutetaan paikallisesti yhteistyössä kuntien ja Seututerveyskeskuksen toimijoiden kanssa.

Seututerveyskeskuksen kunnista löytyy seuraavat muistikävelyradat:

  • 1.7 alk. Joutsan kirkonkylän rata alkaa Pohvinpuistosta (Jousitie 54). Rata kiertää liikuntahallin ympäristössä esitellen mm. uudet kuntoportaat.
  • 1.7 alk. Leivonmäen rata kiertää Kangaslammen lenkin.
  • 1.7 alk. Luhangan kirkonkylän radan lähtö palvelukeskus Tuuliharjun pihasta.
  • 1.7 alk. Tammijärven radan lähtö koulun pihasta.

  • Keuruun rata Kurkisaaren perhepuistossa (Wegeliuksentie 12).
  • 24.6. alk. Multian rata Majasalmen lenkillä.

Toivakan, Petäjäveden. Laukaan ja Konneveden muistikävelyradoista ei ole vielä tarkempaa tietoa. Tietoja päivitetään Keski-Suomen Muistiyhdistyksen verkkosivuille, jonne on listattu koko Keski-Suomen alueen muistikävelyradat: http://ksmuistiyhdistys.fi/toiminta/tapahtumat/