Seututerveyskeskuksen palveluohjaajalle voi varata ajan myös sähköisesti

Julkaistu 28.5.2019 klo 12.54

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköisessä asiointipalvelussa voi nyt varata vastaanottoajan myös palveluohjaajalle. Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti.

Palveluohjaajan vastaanotolle (1,5 h) voi varata ajan elämäntilanteesta ja iästä riippumatta, kun tarvitsee neuvoa, ohjausta tai tukea viranomaisasiointiin, arjesta selviytymiseen tai sosiaalisten ongelmien ratkaisuun. Palveluohjaus on maksutonta. Sähköisen asioinnin mahdollistamiseksi vastaanotolla on hyvä ottaa myös pankki- tai mobiilitunnukset mukaan.

Palveluohjaaja neuvoo tarvittavien sosiaali- ja terveyspalvelujen pariin hakeutumisessa, auttaa sovittamaan yhteen eri tahojen tarjoamia palveluja sekä avustaa viranomaisasiointiin liittyvien asioiden edistämisessä (mm. toimeentulo- ja velka-asiat, sairauspäiväraha- ja eläkeasiat, hakemukset ja valitukset, kuntoutusmahdollisuudet, sosiaali-, työllisyys-, vanhus- ja vammaispalvelut, oikeudellinen ennakointi, valtakirja- ja edunvalvonta-asiat, järjestötoiminta, seurakunta sekä tuetut lomat ja sopeutumisvalmennuskurssit).

Keuruulla osan em. tehtävistä (veteraanikuntoutus, sairaalan potilaat, Kelan valitukset, taloudellisen tilanteen haasteet, edunvalvonta) hoitaa sosiaalityöntekijä.

Seututk.fi -sivustolla voi myös tutustua itsenäisesti Kuntoutus ja etuudet -materiaaleihin.

Sähköinen palvelu tuo toivottua joustoa asiointiin

Sähköinen ajanvaraus tarjoaa vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin, sillä se ei ole sidottu ammattilaisten saavutettavuuteen ja siten tarjoaa mahdollisuuden ympärivuorokautiseen asiointiin. Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee osoitteesta www.seututk.fi/varaaaika, josta löytyy tarkempia ohjeita ja tietoja palvelusta.

Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää ammattilaisten vapaana olevat ajat, joita voi hakea valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella. Lisäksi palvelussa voi itse valita, haluaako varatusta ajasta muistutuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä.