Seututerveyskeskuksen sähköinen ajanvaraus laajenee fysioterapiaan

Julkaistu 3.9.2019 klo 8.00

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköiseen asiointipalveluun on avattu mahdollisuus varata aika tuki- ja liikuntaelimistön oireen arviointi- ja ohjauskäynnille sekä kouluikäisen ryhtiarvioon tai -seurantaan koko Seututerveyskeskuksen alueelle. Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti.

Tuki- ja liikuntaelimistön oireen arviointi- ja ohjauskäynnille (60 min) voi varata ajan, kun kyseessä ei ole akuutti tapaturma tai akuutti tuki- ja liikuntaelimistön oire. Arviointi- ja ohjauskäynti koostuu haastattelusta, fysioterapeuttisesta tutkimisesta ja omaharjoitteiden ohjauksesta. Seurantakäynneistä sovitaan tarvittaessa.

Jos oireeseen liittyy

  • turvotusta, punoitusta ja kuumotusta
  • kuumeilua tai voimakasta laihtumista
  • käsien tai jalkojen toiminnan vaikeutumista tai estymistä
  • vasempaan yläraajaan säteilevää kipua rasituksessa
  • äkillisesti pahenevaa kipua rintakehällä, rintarangassa ja olkapäässä
  • pääoireena huimausta tai päänsärkyä
  • selkäkivun ollessa kyseessä, istuma-alueen tunnottomuutta tai virtsan- tai ulosteenpidätyskyvyttömyyttä

, on syytä ottaa yhteyttä vastaanoton ajanvaraukseen, josta voidaan ohjata hoidon tarpeen arvioinnin perusteella joko lääkärin, sairaanhoitajan tai suoravastaanottofysioterapeutin vastaanotolle.

Ennen arviointi- ja ohjauskäyntiä tulee täyttää fysioterapian esitietolomake Seututerveyskeskuksen sähköisessä asiointipalvelussa. Lomakkeen voi myös tulostaa Seututk.fi-verkkosivuilta ja ottaa vastaanotolle mukaan käsin täytettynä.

Kouluikäisen ryhtiarvioon tai -seurantaan (60 min) voi varata ajan, kun terveydenhoitaja tai koululääkäri siihen kehottaa, kun seurannasta on sovittu fysioterapeutin kanssa, tai kun kouluikäisen ryhdissä huomataan poikkeamaa tai muutosta. Ensimmäisellä käynnillä on hyvä olla koululaisen vanhempi mukana. Ryhtitarkastuksessa ollaan alusvaatteisillaan. Alaraajojen ryhdin arvioon on suositeltavaa pukea lyhytlahkeiset alushousut tai shortsit.

Sähköinen palvelu tuo toivottua joustoa asiointiin

Sähköinen ajanvaraus tarjoaa vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin, sillä se ei ole sidottu ammattilaisten saavutettavuuteen ja siten tarjoaa mahdollisuuden ympärivuorokautiseen asiointiin. Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee osoitteesta www.seututk.fi/varaaaika, josta löytyy tarkempia ohjeita ja tietoja palvelusta.

Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää ammattilaisten vapaana olevat ajat, joita voi hakea valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella. Lisäksi palvelussa voi itse valita, haluaako varatusta ajasta muistutuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä.