Seututerveyskeskuksen sähköinen ajanvaraus laajenee sairaanhoitajan vastaanotolle

Julkaistu 17.12.2019 klo 8.00

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköiseen asiointipalveluun on avattu mahdollisuus varata aika tietyn sisältöisille sairaanhoitajan vastaanotolle koko Seututerveyskeskuksen alueelle. Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti. Varatuista sairaanhoitajan vastaanottoajoista tulee jatkossa myös tekstiviestimuistutus päivää ennen vastaanottoa, olipa se varattu mitä kautta tahansa.

Tarkemmat ohjeet, kirjautumislinkki ja tiedot palvelusta löytyvät osoitteesta www.seututk.fi/varaaaika.

Sähköisessä asiointipalvelussa on varattavissa seuraavat vastaanottoajat:

> Soittoaika sairaanhoitajalle, 15 min: Voit varata soittoajan sairaanhoitajalle, kun sinulla on kysyttävää hoidostasi tai haluat esimerkiksi itsehoito-ohjeita.

> Sairaanhoitajan vastaanotto, 30 min: Voit varata vastaanottoajan johonkin seuraavista sairaanhoitajan tekemistä pientoimenpiteistä: säännöllisen lääkkeen pisto, haavan ompeleiden tai hakasten poisto, korvahuuhtelu tai tilannearvio ja mahdollinen sairauslomatodistuksen kirjoitus aikuisen ylähengitystieinfektiosairauden tai vatsataudin vuoksi.

> Korvatulehduksen jälkitarkastus, 20 min: Voit varata ajan korvatulehduksen jälkitarkastukseen, kun lääkäri on niin ohjeistanut. Huomioi lääkärin suosittelema ajankohta jälkitarkastukselle.

> Astman seurantakäynti, 60 min: Voit varata ajan astman vuosittaiselle seurantakäynnille, kuten astmaasi hoitava lääkäri tai hoitaja on ohjeistanut.

> Verenpainetaudin seurantakäynti, 60 min: Voit varata ajan verenpainetaudin seurantakäynnille 3, 6 tai 12 kuukauden välein kuten verenpainetautiasi hoitava lääkäri tai hoitaja on ohjeistanut.

> Soittoaika laboratoriotuloksista sairaanhoitajalle, 15 min: Voit varata soittoajan kysyäksesi laboratoriotuloksia lääkkeenmääräämissairaanhoitajalta, kun lääkäri tai hoitaja on niin ohjeistanut.

Sähköinen palvelu tuo toivottua joustoa asiointiin

Sähköinen ajanvaraus tarjoaa vaihtoehtoja ja joustavuutta asiointitapoihin, sillä se ei ole sidottu ammattilaisten saavutettavuuteen ja siten tarjoaa mahdollisuuden ympärivuorokautiseen asiointiin.

Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää ammattilaisten vapaana olevat ajat, joita voi hakea valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella. Lisäksi palvelussa voi itse valita, haluaako varatusta ajasta muistutuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä.