Tee ajanvarauspyyntö

Muissa kuin suun terveydenhuollon asioissa voit tehdä sähköisen oirearvion omaan vaivaan tai sairauteen liittyen Omaolo-palvelussa. Lääkärintodistuksista ja lausunnoista, määräaikaiskontrolleista, tutkimustuloksista, omista resepteistä, varatuista ajoista ja sairauslomatodistuksista voit kysellä ottamalla yhteyttä terveysasemalle eAsiointi -palvelun kautta.

Sähköinen ajanvarauspyyntö suun terveydenhuollon  

Ota yhteyttä suun terveydenhuoltoon

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen suun terveydenhuollossa on käytössä sähköinen ajanvarauspyyntö, jonka voi tehdä milloin vain, myös iltaisin ja viikonloppuisin, ilman puhelinsoittoa.

Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Klinik Healthcare Solutions Oy.

Sähköisen ajanvarauspyynnön voi tehdä aina, kun kyseessä on:

  • Vaiva tai sairaus – Kiireetön ajanvaraus suun terveydenhuoltoon
  • Suun terveydenhuoltoon varatun ajan peruminen, siirtäminen tai ajan tarkastaminen

Näin se onnistuu

1. Tee ajanvarauspyyntö

Klikkaa "Tee ajanvarauspyyntö"-linkkiä ja seuraa järjestelmän antamia ohjeita. Järjestelmä ei vaadi kirjautumista tai tunnusten luomista. Riittää, että hyväksyt palvelun käyttöehdot.

2. Täytä pyydetyt tiedot

Kuvaile asiasi järjestelmän antamien ohjeiden mukaisesti. Ammattilaiset saavat ajanvarauspyynnöstä ensitiedot tilanteestasi ja arvioivat sen perusteella hoidon ja vastaanottoajan tarvetta ja kiireellisyyttä.

Mikäli antamasi tiedot viittaavat päivystyshoitoa vaativaan vaivaan, palvelu keskeyttää tietojen täyttämisen ja kertoo, mihin on otettava yhteyttä.

3. Lähetä ajanvarauspyyntö

Varmista, että olet syöttänyt oikein omat henkilö- ja yhteystietosi sekä valinnut toimipisteeksi oman terveysasemasi. Jos asia koskee suun tai hampaiden hoitoa, valitse toimipisteeksi "Suun terveydenhuolto". 

Klikkaa "Lähetä". Saat ajanvarauspyynnön toimittamisesta vahvistuksen sähköpostiisi.

3. Odota yhteydenottoa ja hoitoonohjausta

Ajanvarauspyyntöön vastataan aina joko puhelimitse tai tekstiviestillä mahdollisimman pian seuraavan arkipäivään klo 16 mennessä. Tehtyäsi ajanvarauspyynnön, muistathan siis pitää puhelin saavutettavissa ja vastaathan myös mahdollisiin tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin.

Ajanvarauspyynnön jätettyäsi sinut voidaan ohjata suoraan tutkimuksiin tai tarvittavan ammattilaisen vastanotolle, tai sinulle voidaan antaa omahoidon ohjeita. Kaikissa tilanteissa vastaanottoaikaa ei tarvita.