Retentiolanka oikomishoidossa

Retentiolanka on ylä- ja/tai alahampaiden sisäpinnoille muovilla kiinnitettävä ohut metallilanka, joka ylläpitää oikomishoidolla saavutettua purentaa ja estää hampaiden palautumista virheasentoihin.

Retentiolanka on tarkoitettu pysyväksi ylläpitokojeeksi ainakin 25 -vuotiaaksi asti.

Hampaat pestään huolellisesti aamuin illoin fluorihammastahnaa käyttäen. Harjaus erityisen huolellisesti retentiolangan alapuolelta ienrajaan asti.

Hammasvälit puhdistetaan päivittäin. Retentiolangan kohdalta hammasvälit on hyvä puhdistaa hammasväliharjalla, Oral B -Superfloss langalla tai puisella/ muovisella/ silikonisella hammastikulla. Hammaslanka työnnetään hampaiden välistä kaarilangan alta suun sisäpuolelle ja liu’utetaan lankaa hampaiden pinnoilla ylös - alas ientaskuun asti.

Ota yhteys hammashoitolaasi, jos retentiolanka katkeaa tai vääntyy. Jos retentiolanka irtoaa osittain tai kokonaan, älä taivuta tai väännä sitä. Irronnut lanka hyvä säilyttää vastaanottokäynnille.

18-vuotiaille käynnit hammashoitolassa ovat maksullisia. Täysi-ikäisenä on mahdollista asioida retentiolankaan liittyen myös yksityisvastaanotoilla.