Perhevalmennukseen ilmoittautuminen

Perhevalmennukseen ilmoittautuminen

Perhevalmennukset toteutetaan uudistetun maakunnallisen perhevalmennuksen mukaisesti.

Tutustu maakunnalliseen perhevalmennukseen tarkemmin sairaanhoitopiirin verkkosivuilla.

Perhevalmennuksen tavoitteena on vahvistaa vanhempien tietoja ja taitoja, jotta arki vauvan kanssa sujuisi hyvin. Seututerveyskeskuksessa perhevalmennuksia järjestetään Keuruun Perhekeskus Valossa (Keuruuntie 22), Laukaan HyPessä (Laukaantie 26) sekä Petäjävedellä Perhekeskuksessa (Miilutie 4).

Voidaksemme kehittää perhevalmennuksiamme tulevaisuudessa, toivomme jokaiselta osallistujalta palautetta kustakin tapaamiskerrasta..

Anna palautteesi sähköisellä lomakkeella.

Valmennuskertoihin voi ilmoittautua sähköisesti yli kuntarajojen. Ilmoittautumislinkit löytyvät tältä sivulta. Jos haluat perua ilmoittautumisen, ole yhteydessä neuvolaasi.

Perhevalmennukset syksyllä 2021

Synnytys

Etävalmennus Teamsin välityksellä tiistaina 7.9. klo 17.00 - 19.00

Synnytysvalmennuksessa käydään läpi mm. synnytyksen käynnistyminen, sairaalaan tulo, synnytyksen eri vaiheet, kivunlievitys, tukihenkilön rooli synnytyksessä ja sairaalassa oloaikaa.

Avaimia hyvään vanhemmuuteen

Etävalmennus Teamsin välityksellä tiistaina 14.9. klo 17.00 - 19.00

Varhaisella vuorovaikutuksella tarkoitetaan kaikkea lapsen ja vanhempien yhdessä tekemistä, kokemista ja olemista ensivuosina. Riittävän hyvä vuorovaikutussuhde lapsen ja vanhempien välillä on erityisen tärkeää.

Vauvanhoito

Vauvan hoitaminen voi tuntua aluksi jännittävältä: Vauvani itkee, miten osaisin häntä rauhoitella? Mikä on vauvalle paras paikka nukkua? Miten napatynkää pitikään hoitaa? Miten noin pieniä kynsiä voi leikata? Entä milloin voimme lähteä ulkoilemaan? Näitä ja monia muita vauvan perushoitoon liittyviin asioita käsitellään ja harjoitellaan perhevalmennuksen vauvan hoito –osiossa.

Imetys

Etävalmennus Teamsin välityksellä tiistaina 21.9. klo 17.00 - 19.00

Imetysvalmennuksessa tulevat vanhemmat saavat tietoa imetyksen eduista ja hyödyistä sekä terveysvaikutuksista. Illan aikana käydään läpi valmistautumista imetykseen ja sen ylläpitämiseen sekä puolison roolia imetyksen tukijana. Teemoja ovat mm. vauvan imuote, imetysasennot ja tavallisimmat pulmatilanteet imetykseen liittyen.