Keski-Suomen sote-uudistuksen hankejohtajan tervehdys

Arvoisat seutulaiset, onneksi olkoon!

Olette näiden kymmenen vuoden aikana onnistuneet luomaan Seututerveyskeskuksesta alueenne asukkaiden arvostaman terveyspalveluiden tuottajan. Teistä on tullut samalla myös suunnannäyttäjä ja malli meille muille maakunnan sote-toimijoille.

Olemme ihaillen ja positiivista kateutta tuntien seuranneet teidän toimintaanne. Olette kehittäneet palveluja ja luoneet uudenlaisia malleja ja käytäntöjä mm. erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteistyöhön. Näistä me muut olemme saaneet hyviä valmiita malleja omiin organisaatioihimme.

Olen saanut kulkea nämä vuodet teidän mukananne. Aloitimme Saarikan toiminnan niin ikään reilu kymmenen vuotta sitten. Teimme silloin paljon yhteistyötä ensimmäisen toimitusjohtajanne Reijo Räsäsen kanssa. Teimme Reijon kanssa myös maakunnallisia sote-selvityksiä. Noina aikoina vertailimme, analysoimme ja suunnittelimme yhdessä organisaatioidemme toimintoja. Uskon, että tästä tiiviistä yhteistyöstä on ollut paljon hyötyä niin Saarikalle kuin Seututerveyskeskuksellekin.

Tiivis yhteistyö on jatkunut myös Reijon seuraajien Päivi Ylä-Kolun ja Eva Pihlamaa-Tuonosen kanssa. Päivin aikana rakensimme yhdessä sote-maakuntaa. Teillä seutulaisilla oli keskeinen rooli maakunnan valmistelussa. Tuolloin suunnitelmissamme oli ottaa maakuntaan paljon Seututerveyskeskuksessa kehitettyjä ja käytössä olevia toimintamalleja. Nyt valmistelemme yhdessä Hyvinvointialuetta ja te seutulaiset olette taas keskeisesti mukana valmisteluissa. Saamme teiltä paljon hyviä malleja ja käytäntöjä koko Hyvinvointialueen käyttöön.

On hienoa päästä nyt vihdoinkin teidän kanssanne samaan organisaatioon huolehtimaan yhdessä keskisuomalaisten hyvinvoinnista ja alueen sotepe-palveluista.

Onneksi olkoon ja kaikkea hyvää myös tuleviin vuosiin!

Mikael Palola

Hankejohtaja
Keski-Suomen sote-uudistus