Influenssarokotetilanne Seututerveyskeskuksessa

Julkaistu 23.11.2020 klo 15.50

Kausi-influenssarokotteiden kysyntä on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen suurta todennäköisesti koronavirusepidemiasta johtuen. Tämä on johtanut rokotteiden ennakoimattomiin saatavuusongelmiin koko Suomen tasolla ja rokotteet ovat paikoin jo loppuneet monista rokotusta tarjoavista yksiköistä sekä rokotuksia välittävistä apteekeista.

Seututerveyskeskuksen terveysasemilla rokotteita on jäljellä enää rajallinen määrä, eikä niitä ole tilattavissa enää lisää tälle influenssakaudelle. Rokotuksia ei siis riitä kaikille halukkaille ja jo suunniteltuja rokotuspäiviä joudutaan tämän takia perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Seuraa Seututuk.fi-sivustolta, mitkä rokotuspäivät ovat vielä toteutumassa.

Jos olet yli 70-vuotias ja sinulla on perussairauksia tai immuunivasteesi on huomattavasti alentunut johtuen perussairaudesta tai sen hoitoon käytettävästä lääkityksestä, sairastat aktiivia syöpää, sinulle on tehty elinsiirto, sairastat vaikea-asteista sydän- tai keuhkotautia tai olet näiden potilasryhmien omaishoitaja, ja jos et ole vielä saanut rokotusta, ota influenssarokotusasiassa kiireesti yhteyttä terveysasemasi neuvolaan.

Koska influenssa tarttuu pisara- ja kosketustartuntana Covid19-viruksen tapaan, pystytään suunenäsuojainta tai kokokasvovisiiriä käyttämällä estämään influenssatartuntoja yleisesti sekä potilaiden ja henkilökunnan välisessä lähikontaktissa. 

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tiedottaa asiasta erikseen.