KORONAROKOTUKSET SEUTUTERVEYSKESKUKSESSA JA SIIHEN LIITTYVISSÄ KUNNISSA (päivitetty 18.1.2022)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä.  Tiedotetta päivitetään viikoittain tiistaisin tai tarvittaessa.

---

Laukaan terveysaseman koronarokotuspiste on aloittanut toimintansa uusissa tiloissa

Maanantaista 10.1. alkaen Laukaan koronarokotuspiste sijaitsee vanhan kunnantalon tiloissa osoitteessa Laukaantie 14. Laukaan terveysaseman tiloissa ei siis jatkossa enää anneta koronarokotteita, vaan koronarokotteet annetaan uudessa rokotuspisteessä. Tämä koskee myös jo aiemmin annettuja rokotusaikoja. Jatkossa myös tekstiviestimuistutus ohjaa uuteen rokotuspisteeseen.

Lisää uusia rokotusaikoja avataan puhelin- ja sähköiseen ajanvaraukseen tällä hetkellä useampana päivänä viikossa.

Keuruulle suunnitellaan rokotustoiminnan tehostamiseksi uutta tilavampaa rokotuspistettä vanhan linja-autoaseman tiloihin osoitteeseen Koulutie 7. Tiedotamme tarkemmin, kun toiminta päästään aloittamaan uusissa tiloissa. Siihen asti rokotukset jatkuvat terveysasemalla.

Rokotusajanvarauspuhelin on ruuhkaantunut ja takaisinsoitto voi kestää muutamia päiviä. Jätäthän vain yhden soittopyynnön. Jo annettua rokotusaikaa ei voi aikaistaa.

Myös terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat edelleen pahoin ruuhkautuneet. Älä soita vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • 1. ja 2. rokotus: kaikki yli 5-vuotiaat
 • 3. rokotus: kaikki yli 18-vuotiaat  ja voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat

Voit varata rokotusajan sähköisesti tai puhelimitse.

Soitamme riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten vanhemmille. Petäjävedellä nämä soitot ovat vielä käynnissä viikon 3 ajan, jonka jälkeen ajanvaraus avautuu kaikille 5–11-vuotiaille. Muissa Seututerveyskeskuksen kunnissa kaikkien 5–11-vuotiaiden ajanvaraus on jo avattu.

4. rokotusannosten ajanvarauksesta (voimakkaasti immuunipuutteisille) tiedotamme myöhemmin.

Eri rokotevalmisteiden saatavuuden turvaamiseksi Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta annetaan toistaiseksi vain alle 30-vuotiaille miehille. Muut henkilöt rokotetaan Modernan Spikevax -rokotteella, vaikka olisivat edellisellä kerralla saanut muuta valmistetta.

Rokotusajanvaraus

Rokotusajan voi varata sähköisesti osoitteessa: https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Varatessasi aikaa alle 10-vuotiaalle, käytä puolesta asiointi -toimintoa. 10–11-vuotiaalle rokotusajan voi varata vain puhelimitse.

Lapsen rokottaminen edellyttää molempien huoltajien suostumusta rokotteen antamiseen. Suostumukset kysytään rokotukseen saavuttaessa. Suostumuksen voi ilmoittaa suullisesti tai ottamalla mukaan huoltajan suostumuslomakkeen, jonka voi tulostaa THL:n sivuilta (Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle) ja täyttää valmiiksi rokotuksiin tultaessa. Kirjallinen lomake on pakollinen, jos esimerkiksi lapsen isovanhempi tai muu läheinen käyttää lasta rokotuksessa.

Rokotusajan voi halutessaan varata mihin tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteeseen. Aikoja on varattavissa sekä arkipäivinä että viikonloppuisin.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollista esimerkiksi pankkitunnusten puuttumisen takia, voit soittaa numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8–11. Maltathan odottaa takaisinsoittoa. Rokotusajanvarauspuhelin on ruuhkaantunut ja takaisinsoitto voi kestää muutamia päiviä.

Puhelimitse varatun rokotusajan voi perua numerosta p. 014 269 0544 ma-pe klo 8–10. Tämä numero on tarkoitettu vain ajan peruutuksia varten. Sähköisesti varatut ajat voi perua sähköisen järjestelmän kautta.

Koronarokotuksia ilman ajanvarausta yli 12-vuotiaille

 • Keuruu: su 23.1. klo 9–15 ja ke 16.2. klo 8.30–15.30 Keuruun terveysasema 2. krs aikuisneuvola
 • Laukaa: su 30.1. klo 9–15 ja to 17.2. klo 8.30–15.30 Laukaan rokotuspiste Kuntala
 • Petäjävesi: pe 18.2. klo 9–15.30 Petäjäveden terveysasema 1. krs

Huolehdithan turvaväleistä ja henkilökohtaisesta suojautumisesta maskilla ja käsidesillä.

5–11-vuotiaiden rokotukset vain ajanvarauksella.

Koronarokotustodistukset (koronapassi)

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta tai et pääse Omakanta-palveluun, voit soittaa numeroon 014 269 0540, ma-ke klo 8–11. Tätä kautta pyydetty todistus tulostetaan 14 päivän sisällä ja ne lähetetään kotiin postitse. Myös koronarokotustodistuksen EU:n ulkopuolella annetuista rokotuksista voi pyytää ajanvarauspuhelimesta.

Kolmas koronarokoteannos

THL suosittaa kolmatta rokoteannosta:

 • voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
 • lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetuille
 • kaikille 18 vuotta täyttäneille
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville
 • lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.
 • koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle

Huomioithan, että 60-vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat ottaa 3. rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3-4 kuukautta, rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin.

Muut yli 18-vuotta täyttäneet voivat ottaa kolmannen rokotuksen, kun edellisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 4-6 kuukautta, rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin.

Kolmannen rokoteajan voi varata joko sähköisesti tai puhelimitse. Rokotusaika tulee varata itse, emme enää soita rokotettaville henkilökohtaisesti.

Koronan sairastaneiden rokotukset

Lue lisää THL:n sivuilta: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Alle 30-vuotiaiden miesten rokotukset

THL ohjeistaa tarjoamaan alle 30-vuotiaille miehille vain Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta – Modernan Spikevax-rokotteen yhteyttä sydänlihastulehdukseen arvioidaan (Thl.fi).

Jos olet alle 30-vuotias mies ja olet saanut ensimmäisenä annoksena Modernan rokotteen, sinulle varataan tehosterokotukselle Pfizerin rokote, joten sinun ei tarvitse muuttaa saamaasi rokotusaikaa.

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita, ottaako rokotuksen työterveyshuollosta vai terveyskeskuksesta.

Tarvittaessa tavoittelemme rokotettavia puhelimitse, jos rokotusaikoja jää vapaaksi.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä, tai muista terveysaseman puhelinnumerosta ei voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.

Rokotusten eteneminen

THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin (Thl.fi)