Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen liittyvissä kunnissa (päivitetty 17.5.2022)

Julkaistu 16.3.2021 klo 8.00

Tätä koronarokotus-uutista päivitetään jatkossa vain tarvittaessa tietojen muuttuessa.

---

Seututerveyskeskuksessa rokotusvuorossa ovat:

 • 1. ja 2. rokotus: kaikki yli 5-vuotiaat
 • 3. rokotus: kaikki yli 18-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 12-vuotiaat
 • 4. rokotus: yli 80-vuotiaat, voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat sekä iäkkäät järjestetyn kotihoidon ja omaishoidon piirissä olevat henkilöt. Lisäksi rokotetta suositellaan myös niille yli 70-vuotiaille, joiden terveyden ja toimintakyvyn heikentyminen hankaloittaa kotona pärjäämistä. 

Jos olet sairastanut koronan, katso lisätietoa THL:n sivuilta: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Käytössä olevat rokotteet

Rokotuksissa käytetään saatavuuden mukaan joko Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax -rokotetta. Alle 30-vuotiaille miehille annetaan kuitenkin aina Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote.

Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin, joille ei lääketieteellisesti syystä voida antaa Comirnaty- tai Spikevax-rokotetta. Rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Nuvaxovid-rokotetta ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena. Nuvaxovid-rokotetta voidaan antaa vain puhelinajanvarauksella Joutsan, Laukaan ja Keuruun rokotuspisteissä.

Keuruun ja Laukaan rokotuspisteet

 • Keuruun koronarokotuspiste sijaitsee 31.5. asti linja-autoasemalla Liikekeskus Linkin tiloissa, osoitteessa Koulutie 7. Keskiviikosta 1.6. lähtien rokotuspiste sijaitsee Keuruun terveysasemalla.
 • Laukaan rokotuspiste sijaitsee Laukaan terveysasemalla osoitteessa Kantolantie 12.

Kolmas koronarokoteannos

THL suosittaa kolmatta rokoteannosta:

 • voimakkaasti immuunipuutteisille sekä riskiryhmiin kuuluville 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille
 • lyhyellä, alle 6 viikon annosvälillä rokotetuille
 • kaikille 18 vuotta täyttäneille
 • laitoksissa ja hoivakodeissa asuville
 • lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2.
 • koronapotilaita hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle, ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle sekä muuta kiireellistä hoitoa antavalle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle

Myös muille 12–17-vuotiaille voidaan antaa kolmas rokoteannos, jos se on tarpeen erityisestä syystä, esimerkiksi rokotustodistusta varten.

Huomioithan, että:

 • 60-vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat ottaa kolmannen rokotuksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3–4 kuukautta,
 • yli 18-vuotiaat perusterveet, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4–6 kuukautta
 • ja 12–17-vuotiaat, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Rokotuksen voi ottaa myös myöhemmin.

Kolmannen rokoteajan voi varata joko sähköisesti tai puhelimitse. Rokotusaika tulee varata itse, emme enää soita rokotettaville henkilökohtaisesti.

Neljäs rokoteannos

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella suositellaan neljänsiä koronarokoteannoksia iäkkäille järjestetyn kotihoidon ja omaishoidon piirissä oleville henkilöille. Lisäksi rokotetta suositellaan myös niille yli 70-vuotiaille, joiden terveyden ja toimintakyvyn heikentyminen hankaloittaa kotona pärjäämistä.

Voimakkaasti immuunipuutteisille neljännen annoksen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta. 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville suosittelemme neljättä rokoteannosta, kun 3 kuukautta kolmannesta annoksesta on kulunut.

Voimakkaasti immuunipuutteiset

Voimakkaasti immuunipuutteisiksi katsotaan henkilöt, joilla on jokin seuraavista sairauksista tai joille on tehty jokin seuraavista toimenpiteistä:

 • Elinsiirto
 • Kantasolusiirto
 • Vaikea tai keskivaikea synnynnäinen immuunipuutos
 • Immunosuppressiivinen syöpähoito
 • Autoimmuunisairauksien hoito immunosuppressiivisilla biologisilla lääkkeillä tai JAK-estäjillä
 • Dialyysi ja vaikea krooninen munuaisten vajaatoiminta
 • Pitkälle edennyt tai hoitamaton HIV
 • Lääkärin arvioima muu vaikea-asteinen immunosuppressiivinen tila

Muita rokotuksiin liittyviä ohjeita

Seututerveyskeskuksen kuntien asukkaat voivat käyttää mitä tahansa Seututerveyskeskuksen rokotuspisteistä.

Jos rokotettavan työterveyshuollolla on sopimus rokotuksista Seututerveyskeskuksen kanssa, työntekijä voi valita, ottaako rokotuksen työterveyshuollosta vai terveyskeskuksesta.

Rokotteen saaneille suositellaan edelleen maskien käyttöä, turvavälejä sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattamista.

Koronarokotustodistukset (koronapassi)

Yleensä koronarokotustodistus on saatavilla Omakannasta viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta. Lisätietoja Thl.fi.

Jos sinulla on kysyttävää omasta koronarokotustodistuksesta tai et pääse Omakanta-palveluun, voit soittaa numeroon 014 269 0540, ma-to klo 8–11. Tätä kautta pyydetty todistus tulostetaan 14 päivän sisällä ja ne lähetetään kotiin postitse. Myös koronarokotustodistuksen EU:n ulkopuolella annetuista rokotuksista voi pyytää ajanvarauspuhelimesta.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8.30–15. Tästä, tai muista terveysaseman puhelinnumerosta ei voi varata rokotusaikoja. Koronapuhelin ei palvele rokotusasioissa.

Rokotusten eteneminen

THL raportoi koronarokotusten edistymisestä päivittäin: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin (Thl.fi)