Keskustelu auttaa aina – uusi mielen hyvinvoinnin palvelu kokeilussa Seututerveyskeskuksessa

Julkaistu 29.6.2022 klo 9.15

Kun puhut mieltä kuormittavista asioista, kun kerrot mitä tunnet ja ajattelet, pystyt paremmin ymmärtämään ja käsittelemään tuntemuksiasi ja ajatuksiasi. Puhuminen ja toisen kanssa keskustelu auttavat selkeyttämään ajatuksia.

Laukaan terveysasemalla pilotoidaan maksutonta, matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin palvelua, jossa asiakas pääsee keskustelemaan ammattilaisen kanssa arkea koskettavista asioista ilman ajanvarausta. Palvelu on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Palvelu toimii pääasiassa ilman ajanvarausta: asiakas voi tulla toimipisteeseen keskustelemaan silloin kun keskustelulle on tarvetta. Vastaanottoajan voi halutessaan varata myös etukäteen sähköisen ajanvarauksen kautta.

Lisäksi Keuruun terveysasemalla on 12.7. alkaen viikoittain mahdollista tavata psykiatrinen sairaanhoitaja ilman ajanvarausta tai varaamalla aika etukäteen sähköisen ajanvarauksen kautta.

Joskus yksikin käyntikerta riittää

Oletko huolissasi omasta tai läheisesi arjesta? Ahdistaako työttömyys tai uutiset maailmalta? Mikään asia ei ole niin pieni, ettei siitä voisi tulla keskustelemaan.

Tapaa psykiatrinen sairaanhoitaja ilman ajanvarausta:

Laukaan terveysasema, huone 30, Kantolantie 12, Laukaa

  • Maanantaisin klo 10–18
  • Keskiviikkoisin 9–17
  • Perjantaisin 8–14.30

12.7. alkaen: Keuruun terveysasema, huone 20, Kantolantie 7, Keuruu

  • Tiistaisin klo 8.30–15.30

Seututerveyskeskuksen mielenterveys- ja päihdepalvelut tavoittaa puhelimitse ja chatissa

Kaikkia Seututerveyskeskuksen kuntia palvelee Seututerveyskeskuksen yhteinen aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen hoidontarpeen arvion puhelinnumero p. 014 269 8479. Numero palvelee kaikissa yli 18-vuotiaiden mielenterveys- ja päihdepalveluihin liittyvissä asioissa niin asiakkaita, ammattilaisia kuin yhteistyökumppaneita. Numeroon vastaa psykiatrinen sairaanhoitaja, jonka kanssa yhdessä arvioidaan asiakkaan tarpeenmukaista hoitoa.

Seututerveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa voi jutella myös mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat-palvelussa, jossa voi käsitellä yleisiä mielenterveys- ja päihdepalveluihin liittyviä asioita. Chatissa voi esim. pyytää ohjausta mielenterveyden ylläpitoon, omahoitoon tai hoitoon ohjautumiseen liittyen, tai kysellä mm. mielenterveys- ja päihdepalveluiden aukioloajoista ja sidosryhmien palveluista. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen chat-palvelun käyttö ei vaadi tunnistautumista. Siksi chatissa ei voi käsitellä henkilökohtaisia potilastietoja, uusia reseptejä tai varata vastaanottoaikoja. Chatin kautta voi jättää myös soittopyynnön.

Pilotti on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa

Psykiatrisen sairaanhoitajan ajanvarauksetonta vastaanottopalvelua on pilotoitu Seututerveyskeskuksen ohella Saarikassa sekä Jyväskylän kaupungin Huhtasuon ja Vaajakosken alueilla. Pilotti on osa Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman mielenterveys- ja päihdepalveluketjujen kehittämistyötä, mikä kestää 30.11.2023 saakka.

Lue lisää: Aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelut