Koronarokotukset Seututerveyskeskuksessa ja siihen kuuluvissa kunnissa (päivitetty 2.3.)

Julkaistu 27.1.2021 klo 13.00

Seuraa tästä tiedotteesta, miten rokotukset etenevät ja minkä ikäryhmän ajanvaraus on käynnissä. Päivitämme tiedotetta aina tiistaisin ja perjantaisin.

---

Koronarokotuksen puhelinajanvaraus palvelee jälleen 1.3. alkaen maanantaista torstaihin klo 8–11. Helpoin tapa tavoittaa rokotusajanvaraus on jättää takaisinsoittopyyntö. Kaikkiin jätettyihin soittopyyntöihin vastataan, mutta välillä useammankin päivän viiveellä puhelujen runsaan määrän takia.

Rokotetoimitukset eivät aina saavu silloin, kun on luvattu, minkä takia jo annettuja aikoja joudutaan välillä siirtämään.

 • 70-80-vuotiaiden rokotusajanvaraus ei ole vielä käynnissä, sillä yli 70-vuotiaiden rokotteita ei vielä tässä vaiheessa riitä kuin yli 80-vuotiaille.
 • Rokotukset ja ajanvaraus ovat käynnissä yli 80-vuotiaille sekä 65–69-vuotiaille vakavia perussairauksia sairastaville.
 • Rokotettavien ikähaarukkaa ei voida toistaiseksi laajentaa ennen kuin seuraavien rokote-erien toimitukset varmistuvat.

Rokotukset etenevät ja ajanvaraus avautuu väestöryhmittäin sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Katso tarkempi väestöryhmittäinen listaus alta.

Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

Koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus

Ajanvarauksen sujuvuuden takaamiseksi suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta osoitteessa https://oma.hyvis.fi/group/keski-suomi/ajanvaraus. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen.

Kirjauduttuasi sähköiseen ajanvaraukseen, järjestelmä tarjoaa sinulle koronarokotuksen ajanvarausta heti etusivulla, jos kuulut sillä hetkellä rokotettavaan ikäryhmään. Voit hakea sinulle sopivan rokotusajan vapaana olevista ajoista. Vapaita aikoja tulee varattavaksi sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Samalla kerralla varataan aika myös tehosterokotukselle.

Ajanvaraus on onnistunut, kun järjestelmä antaa vahvistuksen varauksesta. Varmistussoittoa puhelinajanvaraukseen ei tuolloin tarvita.

Jos rokotettavan omaishoitaja (1 hlö) ei täytä rokotusvuorossa olevan ikäryhmän kriteerejä, hänet voidaan rokottaa samalla kertaa rokotettavan kanssa, jos rokotteita vain on saatavilla. Tässä tilanteessa hänen ei siis tarvitse varata omaa aikaa. Kirjoita lisätietokenttään, jos omaishoitajasi haluaa rokotuksen samalla kertaa. 

Muutoin jokaisen rokotettavan on varattava oma henkilökohtainen rokotusaika.

Koronarokotuksen puhelinajanvaraus

Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse p. 014 269 0540Koronarokotuspuhelin palvelee ma-to klo 8–11.

Jos puhelin on varattu, jätäthän takaisinsoittopyynnön. Puheluita tulee runsaasti joskus isoinakin ryppäinä, joten välillä takaisinsoittoa voi joutua odottamaan useita päiviä. Jokaiselle soittopyynnön jättäneelle kuitenkin soitetaan takaisin.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain rokotusajanvarausta varten. Aikaa ei voi varata, jos et kuulu sillä hetkellä rokotusvuorossa olevaan väestöryhmään.

Koronapuhelin

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15. Tästä numerosta ei voi varata rokotusaikoja.

Rokotukset toteutetaan seuraavassa järjestyksessä kaikille halukkaille:

1. Laukaan ja Keuruun infektiovuodeosastojen henkilökunta

 • Rokotus ja tehosterokotus annettu n. 100 %:lle.

2. Infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat

 • Rokotus ja tehosterokotus annettu n. 100 %:lle.

3. Ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat

 • Ensimmäinen rokotus annettu n. 100 %:lle, tehosterokote annettu osalle.

4. Yli 70-vuotiaat ja heidän kanssaan asuvat omaishoitajat, alkaen yli 80 vuotiaista (Pfizerin ja BioNTechin sekä Modernan rokotteet vain yli 70-vuotiaille)

 • Rokotukset ja sähköinen ja puhelinajanvaraus yli 80-vuotiaille on käynnissä.  Varaa aika tästä linkistä. Aikoja varattavissa rokotteen saatavuuden mukaan. Jos rokotettavan omaishoitaja (1 hlö) ei täytä rokotusvuorossa olevan ikäryhmän kriteerejä, hänet voidaan rokottaa samalla kertaa rokotettavan kanssa, jos rokotteita vain on saatavilla. Tässä tilanteessa hänen ei siis tarvitse varata omaa aikaa. Kirjoita lisätietokenttään, jos omaishoitajasi haluaa rokotuksen samalla kertaa. Muutoin jokaisen rokotettavan on varattava oma henkilökohtainen rokotusaika.
 • Ajanvaraus 70–80 vuotiaille avataan aikaisintaan viikolla 10.

5. Alle 70-vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat (AstraZenecan rokote)

6. Joutsan vuodeosaston henkilökunta ja kotihoidon asiakaskäyntejä tekevä henkilökunta sekä vanhushuollossa säännöllisesti toimivat lääkärit ja hoitajat                  

 • Ajanvaraus ei vielä käynnissä.

7. Muu henkilökunta alkaen potilasvastaanottoa pitävistä sekä muu väestö

 • Ajanvaraus ei vielä käynnissä 

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

 • Elinsiirto tai kantasolusiirto
 • Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Vaikea krooninen munuaissairaus
 • Vaikea krooninen keuhkosairaus
 • Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lähde: Thl.fi