Laukaan ilta- ja viikonloppupäivystystä lyhennetään tunnilla

Julkaistu 19.1.2021 klo 8.00

1.2. alkaen Laukaan päivystys palvelee maanantaista torstaihin klo 16–19, perjantaisin klo 15–19 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–17. Päivystyksen palvelunumero on 014 267 8562.

Päivystysaikaa lyhennetään, sillä iltapäivystyksen tarve on selvästi vähentynyt vastaanottomallin kehittämisen ja moniammatillisen hoidon tarpeen arvion myötä. Iltapäivystyksestä vapautuva hoitajaresurssi siirretään virka-ajalle vahvistamaan moniammatillisen tiimin toimintaa.

Päivystysajan lyhentämisestä on päätetty Seututerveyskeskuksen järjestämistoimikunnassa.

Hoidon tarpeen arviota tehdään mahdollisimman pitkälle puhelimitse

Koronaepidemian aikana Laukaan vastaanoton toimintaa on kehitetty niin, että myös lääkärit ovat olleet käytettävissä puhelimitse tehtävässä hoidon tarpeen arviossa, jotta asiakkaan asioita saadaan hoidettua saman tien mahdollisimman pitkälle, eikä varsinaista vastaanottokäyntiä aina edes tarvita. Tämä on vähentänyt ruuhkaa terveysaseman vastaanotoilla, minkä vuoksi yhä harvemmin vastaanottokäyntejä jää hoidettavaksi iltapäivystyksessä.

Uutta toimintamallia tullaan jatkamaan ja kehittämään Keuruullakin käytettävän moniammatillisen tiimimallin suuntaan. Tavoitteena tiimimallissa on hoidon jatkuvuuden ja hoitoon pääsyn sujuvoittaminen.

Vastaanoton puheluissa huomioitavaa

Moniammatillinen hoidon tarpeen arvio on usein kestoltaan pidempi kuin perinteiset ajanvarauspuhelut, minkä takia vastaanotolle soitetut puhelut voivat olla pitkiä ja aiheuttavat myös takaisinsoittoon pidempää viivettä. Siksi vastaanoton palvelunumero on usein ruuhkautunut ja takaisinsoittoa voi joutua odottamaan.

Puhelinliikenteen sujuvuuden kannalta on tärkeää, että takaisinsoittoa jaksettaisiin odottaa maltillisesti, eikä vastaanoton palvelunumeroon jätettäisi takaisinsoittoa odotellessa soittopyyntöjä monesta eri numerosta. Lisäksi olisi tärkeää, että koronaan liittyvissä asioissa ei soitettaisi vastaanotolle, vaan että kaikki koronavirukseen liittyvät puhelut soitetaan koronapuhelimeen p. 014 269 8180.