Laukaan kirkonkylän koululla on tapahtunut mahdollinen joukkoaltistus koronavirukselle ja terveyskeskusten puhelimet ovat pahoin ruuhkautuneet

Julkaistu 25.8.2020 klo 13.21

Laukaan kirkonkylän koululla on tapahtunut mahdollinen joukkoaltistus koronavirukselle 17.8.20. Altistuneet oppilaat ja opettajat on määrätty varotoimenpiteenä karanteeniin. Heidät testataan yleisten näytteenottokriteerien mukaan, eli mikäli koronainfektioon sopivia oireita ilmaantuu. Asiasta on lähtenyt Vilma-tiedote oppilaiden vanhemmille. Lisätietoja tapahtumasta ei anneta.

Terveysasemien puhelinliikenne koko Seututerveyskeskuksen alueella on pahoin ruuhkautunut koronaan ja sen testaukseen liittyvistä asioista. Jonoja puretaan urakalla, mutta takaisinsoiton viive on useita tunteja ja voi siirtyä jopa seuraavaan päivään. Erillistä koronaneuvontapuhelinta valmistellaan parhaillaan tilanteen helpottamiseksi, jotta muut terveysaseman puhelut saadaan eroteltua korona-asioista.

Hätätapauksissa  (kuten esimerkiksi akuutissa rintakivussa) on syytä soittaa suoraan hätänumeroon 112, jotta tarvittava kiireellinen ensiapu ei pitkity terveysaseman takaisinsoiton viipyessä.