Seututerveyskeskuksen kunnissa voi varata sähköisesti ajan kouluunlähtötarkastukseen

Julkaistu 19.5.2022 klo 11.08

Keski-Suomen seututerveyskeskuksen sähköisessä asiointipalvelussa voi nyt varata ajan kouluunlähtötarkastukseen, eli ensimmäisen luokan laajaan terveystarkastukseen (1 h 30 min). Lisäksi asiointipalvelussa varatun ajan voi siirtää tai perua sähköisesti.

Terveystarkastus varataan lapsen oman koulun terveydenhoitajalle koulun alkamista edeltävälle kesälle. Kouluunlähtötarkastus tehdään kaikille koulun aloittaville lapsille. Terveystarkastuksessa keskustellaan lapsen ja koko perheen terveydestä ja hyvinvoinnista sekä pohditaan lapsen koulunkäyntiin ja vapaa-aikaan liittyviä asioita.

Ennen terveystarkastusta tulee täyttää eAsioinnissa sähköinen Terveyskysely 1.-luokkalaisten huoltajille. On tärkeää, että vähintään toinen tai mieluummin molemmat vanhemmista ovat mukana tarkastuksessa.

Sähköiseen ajanvaraukseen pääsee osoitteesta www.seututk.fi/varaaaika, josta löytyy tarkempia ohjeita ja tietoja palvelusta. Ajanvaraus vaatii erillisen kirjautumisen asiointipalveluun, jossa kuntalainen voi valita haluamansa ajan tarvitsemalleen vastaanotolle. Palvelu näyttää ammattilaisten vapaana olevat ajat, joita voi hakea valitun toimipisteen tai päivämäärän perusteella. Lisäksi palvelussa voi itse valita, haluaako varatusta ajasta muistutuksen sähköpostitse tai tekstiviestillä.