Seututerveyskeskus ottaa käyttöön hengitystietulehduksen sähköisen oirearvion

Julkaistu 19.11.2021 klo 8.00

Omaolo.fi-palvelun hengitystietulehduksen oirearvio on otettu Seututerveyskeskuksessa käyttöön 17.11. alkaen. Seututerveyskeskuksen alueen kuntalaisena voit tehdä hengitystietulehduksen oirearvion milloin vain, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua.

Oirearvio kyselee esitietoja, jotka auttavat terveydenhuollon ammattilaista arvioimaan hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä. Oirearvion tulokset voi tarvittaessa lähettää ammattilaiselle vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Oirearvion kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti.

Hengitystietulehduksen oirearvio löytyy osoitteesta: https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/489

Voit käyttää hengitystietulehduksen oirearviota, jos sinulla on tulehdusta nenässä, nielussa, kurkunpäässä, poskionteloissa, henkitorvessa tai keuhkoissa. Tunnistat tulehduksen esimerkiksi siitä, että jokin edellä mainituista kohdista on kipeä, turvonnut, äänesi on käheä, sinulla on kuumetta tai toimintakykysi on näiden oireiden takia selvästi rajoittunut. Jos epäilet saaneesi koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-tartunnan, tee koronavirustaudin oirearvio (https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649)

Kysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kysely perustuu tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin. Huom. Jos tunnet olosi todella heikoksi tai epäilet olevasi vakavasti sairas, älä täytä oirearviota vaan ota heti yhteyttä päivystykseen tai soita 112.

Lue lisää Omaolo-palvelusta: https://www.omaolo.fi/

Omaolon palveluja laajennetaan Seututerveyskeskuksessa vähitellen.