Seututerveyskeskus ottaa käyttöön yskän sähköisen oirearvion

Julkaistu 2.5.2022 klo 8.46

Omaolo.fi-palvelun yskän oirearvio on otettu Seututerveyskeskuksessa käyttöön 28.4. alkaen. Seututerveyskeskuksen alueen kuntalaisena voit tehdä oirearvion milloin vain, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua.

Oirearvio kyselee esitietoja, jotka auttavat terveydenhuollon ammattilaista arvioimaan hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä. Oirearvion tulokset voi tarvittaessa lähettää ammattilaiselle vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Oirearvion kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti.

Yskän oirearvio löytyy osoitteesta:
https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/22

Voit käyttää yskän oirearviota, jos sinulla on pitkittynyttä tai tavallista hankalampaa yskää tai vointisi on yskään liittyen normaalia heikompi. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että yskä on voimakasta tai pitkäkestoista (kestänyt viikkoja tai kuukausia), sinulla on kuumetta tai toimintakykysi on näiden oireiden takia selvästi rajoittunut.

Kysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse. Kysely perustuu tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Huom. Jos tunnet olosi todella heikoksi tai epäilet olevasi vakavasti sairas, älä täytä oirearviota vaan ota heti yhteyttä päivystykseen tai soita 112.

Lue lisää Omaolo-palvelusta: https://www.omaolo.fi/

Omaolon palveluja laajennetaan Seututerveyskeskuksessa vähitellen.