Suun terveydenhuolto Konnevedellä

Julkaistu 20.1.2021 klo 8.00

Konneveden asukkaat ovat osoittaneet huoltansa suun terveydenhuollon palvelujen nykytilasta ja pysyvyydestä kunnassa.

Keväällä koronaepidemia keskeytti suun terveydenhuollon toiminnan koko maassa kiireellistä toimintaa lukuun ottamatta, minkä takia koko Seututerveyskeskuksessa jouduttiin perumaan 5500 jo varattua aikaa. Konnevedellä peruttuja aikoja oli 300. Uusia aikoja ei voitu antaa, vaan potilaat laitettiin kiireellisyyden mukaan jonolle.

Epidemia kuitenkin rauhoittui kesäksi niin, että toimintaa päästiin jatkamaan ja suun terveydenhuollon palveluja on siitä lähtien tarjottu myös Konnevedellä tilanteen mahdollistamissa rajoissa.

Konneveden hammashoitolassa palvellaan normaaliin tapaan

Suun terveydenhuollon toimintaan kuuluu, että hoitoon hakeuduttaessa asiakkaalle tehdään puhelimitse hoidon tarpeen arvio, minkä perusteella vastaanottoaikoja annetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Kiireellistä hoitoa vaativat asiat pyritään hoitamaan mahdollisimman pian, minkä takia henkilöt, joilla on lievempiä oireita, joutuvat odottamaan vuoroaan hieman kauemmin.

Keväällä muodostunutta koronan aiheuttamaa jonoa puretaan nyt normaalin toiminnan rinnalla. Jonossa ovat etusijalla kiireellistä hoitoa tarvitsevat ja alle 18-vuotiaat.

Henkilöstöresurssit määräytyvät väestömäärän perusteella

Konneveden suun terveydenhuollossa on väestömäärän perusteella suunnitellut henkilöstöresurssit, eikä niihin ole suunniteltu muutoksia. Konnevetisiä tullaan siis jatkossakin hoitamaan paikallisesti Konneveden hammashoitolassa ja resurssit ovat siihen riittävät. Palvelua on saatavissa jokaisena arkipäivänä, poikkeuksena loma-ajat.

Henkilöstön mahdollisten yllättävien poissaolojen vuoksi vastaanottoaikoja joudutaan toisinaan siirtämään, poikkeusoloista riippumatta. Näihin odottamattomiin tilanteisiin ei valitettavasti voida aina etukäteen varautua ja pahoittelemme niistä aiheutuvaa harmia.