Hyppää pääsisältöön
Ikäihmiset yhteisen pöydän ääressä

Uutinen

Harjuhovin palvelutaloon Vaajakoskelle saatiin yhteisöllisen asumisen koteja ikääntyneille

8.5.2024

Keski-Suomen hyvinvointialue saa Jyväskylään lisää yhteisöllisen asumisen koteja ikääntyneille, kun 10 asukasta pääsee muuttamaan Harjuhovin remontoituihin tiloihin.

Harjuhovin kolmannen ja neljännen kerroksen tiloista löytyy oma vuokrakoti 10–12 asukkaalle. Kaksi kodeista soveltuu myös pariskunnille. Muuttokuormia Harjutie kolmoseen on odotettavissa tiistaista 14.5. alkaen.

Yhteisöllinen asuminen on sopiva palvelumuoto niille iäkkäille henkilöille, joille kotihoidon palvelut eivät ole enää riittäviä, mutta joilla ei vielä ole tarvetta ympärivuorokautiseen hoitoon. Palveluun ohjaudutaan Keski-Suomen hyvinvointialueen keskitetyn asiakas- ja palveluohjauksen kautta.

Yhteisöllisessä asumisessa asukas asuu omassa vuokra-asunnossaan. Asukkaan saamaa hoitoa ja huolenpitoa ohjaa yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma. Asumisessa korostuvat yhteisöllisyys ja sosiaalista kanssakäymistä edistävä toiminta.

Harjuhovin palvelutalossa yhteisöllisen asumisen asukkaan kodissa on tupakeittiö, makuuhuone ja kylpyhuone. Muuttaja kalustaa asuntonsa omilla huonekaluillaan.  

Asukkaiden käytössä on kummassakin kerroksessa yhteistilana ruokasali-olohuone. Niille asukkaille, jotka eivät itse laita ruokaansa, on mahdollista tilata ruoka alakerrasta Harjuhovin keittiöstä.

Lisätiedot:

  • palvelupäällikkö Piritta Järvinen, p. 044 459 6571, piritta.jarvinen(at)hyvaks.fi
  • palveluvastaava Anneli Puskala, p. 0400 974 906, anneli.puskala(at)hyvaks.fi