Hyppää pääsisältöön
Yhteistyö, kolme kättä päällekkäin yhdessä.

Uutinen

Monialainen liikkuva tiimi Nopsajalka voitti vuoden TerveSos-palkinnon 2024

8.5.2024

Tänä vuonna Keski-Suomen hyvinvointialueelle vakinaistettu ”Monialainen liikkuva tiimi Nopsajalka” on voittanut eilen 7.5. vuoden TerveSos-palkinnon 2024.

Palkinto myönnettiin kaksipäiväisen Sosiaali- ja terveysalan tapahtuman yhteydessä, joka tänä vuonna järjestetään Kuopiossa. Kilpailun teemana oli monialainen asiakas- ja palveluohjaus ehkäisevässä ja edistävässä työssä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilla todetaan muun muassa, että palkinto on tunnustus tiettyyn teemaan liittyvälle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle.

Mukaan haettiin uusia toimintamalleja, joiden avulla järjestöjen, kuntien ja hyvinvointialueiden asiakkaat saavat tukea hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämiseen. 

Tiimi auttaa asiakasta saamaan tarvitsemansa palvelut

Kilpailuehdokkaisen arvioinnissa painotettiin sujuvia ja monialaisia polkuja palvelusta toiseen.

Monialainen liikkuva tiimi Nopsajalka -toimintamallissa tiimin tehtävänä on tukea vaikeassa tai heikossa asemassa olevaa, asunnotonta tai häätöuhan alaista asiakasta saamaan tarvitsemiaan palveluita. 

Asiakkaat ohjautuvat palveluun pääasiassa yhteistyöverkoston kautta, kuten sosiaalipalveluista, terveyskeskuksista, rikosseuraamuslaitokselta ja vankiloista. Asiakas voi myös itse hakeutua palveluun.

Tiimi selvittää asiakkaan palvelutarpeet sekä ohjaa ja kannattelee häntä saattaen vaihtaen eri palveluihin

Monialainen liikkuva tiimi Nopsajalka on sovellettavissa myös muille asiakasryhmille, kuten kannattelevaa tukea tarvitseville nuorille tai ikäihmisille ja vammaisille. 

Palvelu on vakinaistettu Keski-Suomen hyvinvointialueelle Aikuisten sosiaalipalveluihin 2024 alkaen. Se on perustunut pitkään kehittämistyöhön muun muassa osana valtakunnallisia asunnottomuusohjelmia (ASSI asunto ensin- hankkeet).

TerveSos-palkintoa haki yhteensä 26 toimintamallia, joista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) arviointiraati valitsi neljä finalistia. Palkinnon valitsi raadin esityksestä johtaja Anneli Pouta THL:stä.

TerveSos-tapahtuma järjestetään tänä vuonna Kuopiossa 7.–8.5.

Vuoden 2024 TerveSos-palkinnon on voittanut Monialainen liikkuva tiimi Nopsajalka - THL